Just an ordinary morning

Door DjVe op vrijdag 2 oktober 2009 11:02 - Reacties (17)
Categorie: -, Views: 4.191

beep beep beep beep *gaap* BEEP BEEP..ja ja ik weet het. Ik pak mijn telefoon die me zojuist uit mijn droomwereld heeft geholpen en zet de wekker uit. Net als ik lijkt me telefoon nog wat suf, want het scherm bevriest ineens en schiet daarna ineens op wit. Ik kreun en denk bij mezelf: "nouja gelukkig dat de wekker in ieder geval is afgegaan". Nog slaapdronken kijk ik om me heen. Mijn vriendin slaapt nog en neemt zoals gewoonlijk driekwart van het bed in. Ik grinnik en geef haar een kus op de wang. Ze draait zich om en kijkt me aan om vervolgens weer in slaap te vallen. Ik kruip onhandig over de lakens naar het trapje en klim nog wat suf naar beneden.

Een half jaar geleden ben ik hier gaan wonen met mijn vriendin. Het is erg klein, maar vlakbij het centrum. Het is betaalbaar en we hebben toch een eigen badkamer, keuken en voordeur. Dat was voor zowel mijn vriendin als ik een vereiste. Groot is een luxe die we nu nog niet hebben, maar je leert ermee leven. Bovendien stimuleert het me om alles gelijk op te ruimen. Iets wat wonderbaarlijk is voor een chaoot als ik. Gelukkig is de kamer wel vier meter hoog, waardoor we een soort bedstee hebben gemaakt boven de badkamer. Een trapje geeft toegang tot dit nestje.

Ik had goed geslapen en ik had een leuke droom, al weet ik niet meer waar die over ging. Ik wil net de slag gaan maken om hierover te gaan nadenken, maar dan bedenk ik me dat het daar te vroeg voor is. Slenterend loop ik richting de espressomachine en zwaai mijn hand in een ongecoŲrdineerde beweging richting de aan- en uitknop. De espressoautomaat verwelkomt me vrolijk met een "pprrrr tzzzz krrrrr". De kamer vult zich snel met de aroma van verse koffie. Een betere vriend kan je niet hebben op een vroege ochtend.

Na een ontbijt van enkele crackers met kaas begeef ik me naar de badkamer om mezelf representatief te maken. Het is elke dag weer spannend om voor de spiegel te staan. Niet zozeer omdat ik erg knap of juist lelijk ben, maar ik heb een nogal gevoelig huidje, dat nog wel eens roet in het eten wil gooien. Vandaag ziet het er rustig uit "beter dan de rest van de week" denk ik bij mezelf. Ik jaag de Philips driekopper over mijn huid en poets mijn tanden. Vervolgens duw ik mijn hoofd voor zeker tien seconde onder de koude kraan. Na dit ochtendritueel probeer ik mijn haar goed te doen, wat ik na een minuut altijd maar opgeef. Ik gooi de gel weer in de hoek en kijk op de klok. Jep het is weer binnen de tijd gebleven.

Ik loop naar de schuur en trek mijn fiets tussen de andere fietsen uit. Ik buig me voorover om mijn lampjes aan te doen. Het is nog erg donker buiten. Ik neem me voor om morgen mijn dikkere jas op te zoeken, want het begint ook alweer frisjes te worden. Ik doe mijn oordopjes in en pak mijn telefoon. In mezelf bedreig ik de telefoon met de woorden: "als je het nu weer niet doet, ga ik je vervangen". De Sony Ericsson lijkt me te begrijpen en gaat probleemloos naar de muziek tab. Ik kies mijn smaakje uit en trap weg met Dave Clarke.

Het is nog heerlijk rustig op de weg en ook al hoef ik maar vijf kilometer te fietsen, ik geniet van de leegheid. Leegheid is in de stad zeldzaam, toch zou ik nergens anders willen wonen. Ik rij onder de brug door en zie aan de horizon een stukje zon en waal samen komen. Ik glimlach en zet vervolgens mijn muziek nog net iets harder. Ik geniet het meeste van muziek als het nog vroeg is, als je nog niets in je hoofd hebt. Stevige technobeats prikkelen mijn zintuigen en ik merk dat ik steeds harder ga fietsen. Ik kijk vervolgens op mijn horloge en zie dat ik ruim op tijd ben. Ik fiets vervolgens de rest van de weg rustig en geniet van de draaikunsten van de Baron van techno. Wat kan die man draaien! Ik kan niet wachten tot tien oktober, dan sta ik vooraan!

Volgende: Het gevecht 11-'09 Het gevecht

Reacties


Door Tweakers user bobwarley, vrijdag 2 oktober 2009 11:16

mss. is het leuk volgende keer ook foto's of een filmpje erbij te plaatsen!!

Door Tweakers user Pacjack, vrijdag 2 oktober 2009 12:08

Leuk geschreven :)

Door Tweakers user DjVe, vrijdag 2 oktober 2009 12:47

@ Only.Holoris

Ik ben bang dat dat de blog verperst. Ik probeer juist de lezer een beeld te geven van de situatie.

@ Pacjack

thnx!

Door Tweakers user Blasterxp, vrijdag 2 oktober 2009 13:26

hi lol ... die van mij...

beeeeeep... beep ....
* douched
* broodje in de roosta
* schoenen schoon, pak aan
* richting auto
* in de file -> broodje eten
* op t werk koffie
* wachten op de zandloper de rest van de dag

Door Tweakers user Peter 1981, vrijdag 2 oktober 2009 13:33

@ Only.Holoris: Ik denk dat een foto of filmpje hier niet past. Het is meer in boekstijl geschreven.

@ Jordy van e: Leuk geschreven. Misschien de volgende keer nog iets meer beschrijvend (denk daarbij aan kleuren, vormen en dergelijke), maar dit was al een erg leuk beeld. Ik hoop trouwens wel dat je het over Rotterdam hebt als je het over de Waal hebt.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 2 oktober 2009 13:33]


Door Tweakers user DjVe, vrijdag 2 oktober 2009 13:39

@ Peter 1981

Ik zal dat volgende keer proberen! Bedankt voor de kritische blik! Vond het zelf lang niet slecht voor een eerste blog :)


enne nee geen Rotjeknor, maar denk 115km oosterlijker ;)

Door Tweakers user Rowdy.nl, vrijdag 2 oktober 2009 15:14

zeer herkenbaar, vooral het stuk 'vriendin die 3kwart van het bed inneemt' :P

Door Tweakers user Arfman, vrijdag 2 oktober 2009 19:14

@Rowdy.nl: jij ook zo'n hekel aan magere grieten? ;)

Door Tweakers user Thapous, vrijdag 2 oktober 2009 20:29

leuk verhaal:)

Door Tweakers user schuit24, vrijdag 2 oktober 2009 21:35

Skinny girls zijn zo 2001! :+

Door Tweakers user Marce, vrijdag 2 oktober 2009 23:17

@Rowdy.nl:
3 kwart van het bed innemen hoeft nog niet te betekenen direct zo groot te zijn. Je kan ook gewoon zo verrot liggen dat je gewoon die ruimte nodig hebt :)

Leuke blog trouwens, als snap ik de bedoeling van je blog niet helemaal, maar toch leuk geschreven :)

Door Tweakers user SanderL, zaterdag 3 oktober 2009 11:28

Leuk om te lezen en goed geschreven, ik vind me er ergens ook wel in ;)

Door Tweakers user DjVe, maandag 5 oktober 2009 11:16

Dank jullie voor jullie comments :)

even voor de goede orde...mijn vriendin is (gelukkig) niet huge, maar ligt gewoon enorm verrot als ze slaapt. Overal worden armen en benen neer gegooit...alsof het niks is :+


arme Jordy is hier weer de dupe van en moet vechten voor wat nachtrust }:O

Door Tweakers user Lostsouls, dinsdag 6 oktober 2009 14:00

Leest lkkr weg ^^
Precies wat ik nodig had ff weer zin in de week te krijgen

Door Tweakers user Mobster, dinsdag 6 oktober 2009 15:38

Grappig verhaaltje. Leuk om te lezen.

Ik zou op de vroege morgen wel helemaal gek worden van de 'Baron van de techno'. Dat mensen naar dit soort feesten gaan allah, maar om dat al op de vroege morgen op je knar te hebben. Nee, dankje de koekoek.

Keep on writin' :)

Door Tweakers user BlueLed, maandag 19 oktober 2009 20:54

Leuk geschreven. Zoals boven mij gezegd; wat meer details zou nog fijner lezen.

Maar dit artikeltje smaakt naar meer, volgende keer nog wat langer als het lukt want het leest lekker weg ;)

Door Tweakers user elmoxx, dinsdag 20 oktober 2009 15:58

inderdaad erg lekker geschreven. Voor je het weet ben je aan het einde. Die muziek begrijp ik volledig, zeker op de fiets werkt dat gewoon echt goed!

volgende stuk 'just an ordinary afternoon' ?

Ga zo door, :D

Reageren is niet meer mogelijk